Helyi közélet

2014.10.16. 13:18

A levegő is megváltozik

Konyár - A vezető beosztásúak összefogására van szükség Víg Szilárd szerint.

Konyár - A vezető beosztásúak összefogására van szükség Víg Szilárd szerint.

A renden és a törvények betartatásán alapuló érpataki modellt adoptálja Vig Szilárd (független), Konyár vasárnap megválasztott polgármestere – jelentette be a történelem tanár-politológus végzettségű új vezető csütörtöki sajtótájékoztatóján. A valamivel több mint 2 ezer lelkes község új polgármestere szerint csak így lehet élhető település Konyárból.

– Nagyon erős együttműködésre van szükség a gyermekgondozótól, rendőrőrs parancsnokán és a mezőőrön át a polgármesterig. Ezért minden vezető beosztású személytől megkövetelem, hogy a jogszabályokat feladat- és hatáskörében messzemenőkig alkalmazza és tartassa be – fogalmazott.

Azt mondta, garantálja, hogy nem a származás, hanem a tettek alapján ítéli meg az embereket. – Szövetségesemnek tekintek minden olyan cigány embert, aki neveli a gyermekét, dolgozni akar, s betartja az együttélés szabályait – szögezte le.

A tájékoztatón részt vett Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere is. Mint mondta, ha létrejön a vezetők közötti összefogás, „egy éven belül a levegő is megváltozik Konyáron”.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában