Helyi közélet

2014.10.14. 14:09

Egyszer volt, hol nem volt…

Debrecen - A Grimm-mesék szolgáltak a német nyelven zajló lezárult kétéves projekt témájául.

Debrecen - A Grimm-mesék szolgáltak a német nyelven zajló lezárult kétéves projekt témájául.Mézeskalácsház-építéssel ért véget a negyedik Comenius-program magyarországi szakasza a Karácsony Sándor Általános Iskolában szeptember végén. A részt vevő holland, lengyel, német, olasz, török és magyar diákok Radics László mézeskalács készítő mester segítségével készítették el a Jancsi és Juliska történetéből megismert mesebeli házat.

Az ötnapos programsorozat során a tanulók a főváros látványosságain kívül, egy ral­ly keretében megtekintették Debrecen nevezetességeit és ellátogattak a Hortobágyra is. Az ünnepi hét első iskolai állomásán a külföldről érkezők bemutatták ők hogyan képzelték el országunkat. – A résztvevő negyven diák közül sokan már ismerősként üdvözlik egymást, hiszen amellett, hogy a két év során már többször találkoztak egymással, nem kizárt, hogy egymás fogadócsaládjává is váltak – mondta dr. Móré Csabáné Veres Edit, a projekt koordinátora. A külföldről érkező tanulóknak ebben az öt napban a fogadócsaládok biztosítottak szállást, így a diákok bepillantást nyerhetnek a hazai otthonokba, a háznép mindennapjaiba is – tudtuk meg.

A programsorozatba önkéntesen, jelentkezés alapján kerülhettek be a fiatalok, akik vállalták, hogy heti rendszerességgel részt vesznek a Comenius-kör foglalkozásain. Ezen alkalmakkor kezdetben a Grimm-mesékkel ismerkedtek, majd négyhavonta elkészítettek egy prezentációt, amelyet az iskola többi tagjának is bemutattak.

A projektkoordinátor elmondása alapján a diákok önbizalmát növeli a külföldiekkel való idegen nyelv gyakorlása, amit a későbbiekben kamatoztatni tudnak. Legközelebb, az utolsó, zárótalálkozón Németországban.

HBN-BL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában