Helyi közélet

2014.10.21. 14:45

Egyelőre ajtók mögé zárják

Debrecen - Zárt ajtók mögött Debrecenben tárgyalják az „éjszaka császárának” ügyét januárban.

Debrecen - Zárt ajtók mögött Debrecenben tárgyalják az „éjszaka császárának” ügyét januárban.

A diszkói védelmében hivatalos személyek megvesztegetésével vádolt V. László és társai büntetőperével kapcsolatban több tízezer oldalnyi irat érkezett pénteken a Debreceni Törvényszék katonai tanácsához. – A nyomozás során keletkezett iratanyagban minősített dokumentumok, államtitkok vannak ezért a törvényi előírás szerint a nyilvánosság kizárásával zajlik a tárgyalás – tudtuk meg Tatár Tímea.

A Debreceni Törvényszék sajtószóvivője elmondta: az eljárás végén az ítélet rendelkező része – esetleges bűn, büntetés – lehet csak nyilvános, maga az indoklás viszont nem. A rendőrségi vesztegetési botrány tárgyalását azért helyezte át az Országos Bírósági Hivatal, mert a nyomozati szakban történt előzetes letartóztatások elrendelésében közreműködtek a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsainak bírái, elnökei. Ez pedig kizárja, hogy az ítélkezésben részük legyen.

A tárgyalások továbbra is a Fővárosi Törvényszék égisze alatt zajlanak, de helyszínük Debrecen lesz, és várhatóan január közepén kezdődnek.

Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) augusztusban két vádiratot nyújtott be V. László és ötvenhárom társával szemben. Az egyik dokumentum szerint az első rendű vádlott járőröknek és vezetőiknek rendszeresen jutatott százezres, milliós összegekért cserébe szórakozóhelyeit illegális rendőri védelem alatt működtethette és elérte, hogy a konkurens mulatókban razziákat tartsanak. A másik vádirat 825,5 millió forintos állami kárt okozó áfacsalásról szól.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában