Helyi közélet

2014.09.16. 08:59

Zamat: a helyszínen már épül a fesztivál

Debrecen - A rendezvény pénteken és szombaton 17:00 óráig, vasárnap egész nap ingyenes.

Debrecen - A rendezvény pénteken és szombaton 17:00 óráig, vasárnap egész nap ingyenes.Megkezdődött hétfőn délelőtt az Egyetem téren a Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál építése: a csütörtökön induló négynapos rendezvényen tizenhét pálinkaház és tizenegy étterem finomságai fogyaszthatók.

Aki tegnap járt a Debreceni Egyetem főépületénél, az láthatta, hogy elkezdték összeszerelni a Zamat hatalmas rendezvénysátrát, amelyek több mint kétezer ülőhelyet biztosítanak a vendégeknek. Magyarország legjobb pálinkamanufaktúrái, pároskolbász-variációk Debrecen legkiválóbb éttermeitől, koncertek, dumaszínház, kirakodóvásár és számos egyéb program az egyetem előtti impozáns téren már csütörtök délutántól egészen vasárnap késő estig várják a közönséget.

A több száz pálinka végigkóstolásához talán nem is elég a négy nap, de ahhoz, hogy kellő erő legyen ne csak az italokban, de a fesztiválozókban is, kiváló ételeket készítenek a helyi éttermek szakácsai, hogy hajnalig lehessen bírni szuflával.

Természetesen pároskolbászt mustárral és kenyérrel nálunk is lehet majd kapni, de sült kacsacombot is kínálunk párolt lila káposztával, sőt toros káposzta és egy hagymás, paprikás, zöldséges csülökragut is készítünk, amit cipóban tálalunk majd a vendégeknek. Tavaly nagyon bejött a desszertünk, a császármorzsa, amit idén is viszünk a fesztiválra” – mutatta be étterme fesztiválkínálatát Rózsa Attila, a Melange kávéház és étterem séfje.

A csütörtökön kezdődő Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál pénteken és szombaton 17:00 óráig, vasárnap egész nap ingyen látogatható.

HBN–SZL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában