Helyi közélet

2014.09.11. 11:11

Összefogott a város, így elmehettek Kínába

Balmazújváros -  Útnak indult a balmazújvárosi Bekton Ifjúsági Fúvószenekar csütörtökön a kínai Sanghajba, ahol a 25. turisztikai fesztiválon vesz részt.

Balmazújváros -  Útnak indult a balmazújvárosi Bekton Ifjúsági Fúvószenekar csütörtökön a kínai Sanghajba, ahol a 25. turisztikai fesztiválon vesz részt.

Mint arról beszámoltunk, még júliusban is kérdéses volt, hogy az együttes ott lehet-e a kulturális világtalálkozón. Noha voltak tamáskodók, akik azt mondták, túlságosan nagy kiadás egy ilyen út, a zenekar vezetése hitt abban, hogy összejöhet a szükséges pénz.

– Egész Balmazújváros összefogott! Adakoztak a vállalkozók, a civil szervezetek, dr. Tiba István polgármester, magánszemélyek. A helyi gimnázium egy komoly összegért vásárolta meg egy koncertünket, s magunk is pályáztunk – magyarázta Bekker Gyula karnagy. A 13 millió forintos útiköltség felét sikerült így előteremteni, a másik felét a 45 fős küldöttség zenekari tagjai és a mazsorettesek biztosítják.

A seregszemlén részt vevő 25 fúvószenekar a világ minden tájáról érkezik. A karnagy azt mondta, ők Magyarországot és Európát is képviselik, ennek megfelelően áll össze a műsoruk.

Az együttes tagjainak nem lesz ideje az akklimatizációra. A megnyitó éjszakáján érkeznek meg, a repülőtérről rögtön a főpróbára mennek. A fesztivál szeptember 12-től 16-ig tart.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában