Helyi közélet

2014.09.17. 10:33

Keresik a legjobb párost

Debrecen - A hétvége legnagyobb debreceni bulija már csütörtök délután elkezdődik.

Debrecen - A hétvége legnagyobb debreceni bulija már csütörtök délután elkezdődik.Tizenhét pálinkaház több száz pálinkával, tizenegy étterem pedig különleges, a fesztiválra készített ételekkel várja a közönséget a Zamaton, ami immár negyedik alkalommal válik az ősz legnagyobb hétvégi-társasági eseményévé, ahol kétezer ülőhely biztosítja majd a kényelmes étel- és italfogyasztást.

– A fesztivál programját úgy állítottuk össze, hogy a családosok és a hétvégén bulizni vágyók egyaránt jól érezzék magukat. Tapasztalataink szerint napközben sokan gyermekekkel érkeznek, a kulturált pálinkakóstolás közben pedig az egész család meg tud ebédelni, ráadásul a gyerekeket kézműves programok és játszóház is várja. Az esti koncertek után a késő éjjelig tartó Zamat-buli biztos a legintenzívebb találkozási pont lesz ezen a hétvégén Debrecenben – mondta portálunknak Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.

A rendezvény hagyományaihoz híven, ebben az évben is megszavazzák a Zamat pároskolbászát, amit a véletlenszerűen kiválasztott zsűri ízlése határoz majd meg, jelenleg a címvédő a Melange étterem.

– Aki vasárnap dél körül a fesztiválon tölti idejét, annak van esélye a zsűribe kerülni és végigkóstolni mind a tizenegy étterem debrecenijét – súgott Miklósvölgyi Péter.

Zenei csemegék

A Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál csütörtökön 17.00 órakor nyitja kapuit, fellép a dumaszínházas Dombóvári István, a Debrecenben régen koncertezett Muzsikás együttes és a Budapest Voices, pénteken pedig jön a Black Mood, a ZUP, a Honeybeast és Péterfy Bori. Szombaton mediterrán utcazenei hangulatot varázsol az Egyetem térre a Malaga Quintet, de énekel Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Elvis munkásságát az Ed Philips & The Memphis Petrol, Johnny Cash életművét pedig A Nyughatatlan idézi meg. A Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál pénteken és szombaton 17.00 óráig, vasárnap egész nap ingyenes!

HBN-SZL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában