Helyi közélet

2014.09.24. 12:21

Emléktábla a névadó tiszteletére

Debrecen - Ötven éve ad otthont a debreceni egyetemistáknak a Veres Péter Kollégium – Koli Napokkal ünnepeltek.

Debrecen - Ötven éve ad otthont a debreceni egyetemistáknak a Veres Péter Kollégium – Koli Napokkal ünnepeltek.1964-ben kezdte meg működését a Veres Péter Kollégium. A diákszálló a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusán található. A csaknem 7 ezer 800 négyzetméter területű épület összesen 8 szintes, 2 lifttel, és 552 férőhellyel rendelkezik, ahol több közösségi hely – tornaszoba vagy a klubterem – is az ott lakók kényelmét szolgálja. Az évközben is pezsgő élettel rendelkező diákszálló méltón ünnepeli a jubileumot. A szervezők számos programmal készültek az eseményre. A vasárnapi kazánházas nyitó bulit követően a jubileum alkalmából emléktáblát avattak a kollégium bejáratánál, megemlékezvén Veres Péterre, és a kollégium fennállásának 50 évére.

– A kollégium több mint hallgatók számára biztosított lakhatási feltétel. Egy kiváló egyetemhez nemcsak a kiváló oktatók, kutatók tartoznak hozzá, hanem az a kollégiumi miliő, ami megvan a Veres Péterben is. A hallgatói visszajelzések alapján elmondható, hogy a Debreceni Egyetem egyik leginkább szeretett kollégiumában lehetünk – mondta az avatón Csiszár Imre, a kollégium igazgatója.

Az ünnepségen közreműködött a Hortobágy Táncegyüttes, amelynek tagjai rövid műsorral készültek a jubileum alkalmából. A kollégiumban élők egy slideshow-val kedveskedtek, amibe az elmúlt évek pillanatait gyűjtötték össze. Ezen felül az aulában egy kisebb fotókiállítás is nyílt a kollégium 50 évéről.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában