Helyi közélet

2014.09.14. 08:58

A hónap végére megújul a kis Kossuth

Debrecen - Az iskola igazgatója szerint a még zajló felújítás nem akadályozza az oktatást.

Debrecen - Az iskola igazgatója szerint a még zajló felújítás nem akadályozza az oktatást.

Régóta állványok és fehér védőháló takarja el a Kossuth utcán a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskoláját.

Az egyik oda járó gyermek szülője ezzel kapcsolatban névtelenül egyebek mellett ezt írta nekünk: felháborító, hogy az intézmény ilyen körülmények között megnyitotta a tanévet. Az építkezés rendkívül balesetveszélyes, zajos, akadályozza a tanítást és a tanulást.

Az iskola igazgatója másképp látja a helyzetet. Mint elmondta: zavartalan a működés. Az áprilisban kezdett renoválás és bővítés a végéhez közeledik, körülbelül két hét múlva lebontják a védőhálót és az állványokat.

Most a homlokzatot burkoló kőlapokat rakják fel. Balesetveszély nincs, a fenntartó egyetem és az építésfelügyelet munkavédelmi felügyelője is többször járt a helyszínen és mindent rendben találtak – jelentette ki Demeter Józsefné.

Mint megtudtuk, a csaknem 500 millió forintba kerülő beruházást uniós pénzből finanszírozzák. Az 1971-ben épült és azóta teljes körűen még nem felújított épületben egyebek mellett kicserélték az ajtókat, ablakokat, a burkolatokat, a fűtési rendszert, a hő- és a tetőszigetelést.

A tornatermi kapacitás kétszeresére bővült, a tetőre napkollektorokat, napelemeket helyeztek ki. Egy ilyen nagy léptékű munkát a nyári szünetben, két hónap alatt nem lehet elvégezni, így eleve szeptember végi átadással számoltunk - fogalmazott az iskola vezetője.

HBN-OCs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában