Helyi közélet

2014.08.14. 19:03

Virágba borul Debrecen

Debrecen - Csaknem 1500 résztvevő lép fel a Karneváli Éjen.

Debrecen - Csaknem 1500 résztvevő lép fel a Karneváli Éjen.A pénteken kezdődő karneváli hétnek különleges atmoszférát adnak az új helyszínek: a Nagyerdei Stadion, a Nagyerdei Szabadtéri Színpad, valamint a Békás-tó környéke – mutatott rá Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Öt kocsi Váradra tart

– A 45. Debreceni Virágkarneválra egy régi álom vált valóra, a Nagyerdő megújult arcát mutatja a vendégeknek és teljes pompájában tündököl – fogalmazott Papp László alpolgármester. Mureşan Ovidiu, Nagyvárad alpolgármestere kiemelte: fontosnak tartja a két város közti szoros együttműködést. – A virágkarnevál keretein belül, idén tizedik alkalommal szervezzük meg a Nyitott Ablak Európára programot, amikor is öt, a debreceni karneválon részt vevő virágkocsi augusztus 21-én felvonul Nagyvárad utcáin – hangsúlyozta.

Mondanivalójuk van

Bartha Elek, oktatási rektorhelyettes az egyetem és a város kapcsolatáról szólva elmondta, az oktatási intézmény virágkocsija mutatja, hogy az fontos szerepet tölt be Debrecen életében, a megjelenéssel pedig közösséget vállal. – Az egyetem 2008-ban indított kocsit elsőnek a virágkarneválon. Mindegyik kompozíciónak, ahogy az ideinek is, megvan a maga mondanivalója. Idén egy, a szláv mesevilágból ismert jelenetet formálnak meg az alkotók a virágokból, amely az együttműködésre hívja fel a figyelmet – árulta el a rektorhelyettes.

Úton, útfélen…

Uzonyi Attila rendőrezredes, Debrecen rendőrkapitánya felhívta a figyelmet, hogy az Egyetem tér szökőkút körüli kavicsos területe, a bokrok által határolt részig a biztonság kedvéért, a rendezvény ideje alatt le lesz zárva, valamint délután és az este folyamán is forgalomkorlátozások várhatóak.

– A tűzijáték ideje alatt 19 órától 23 óráig ideiglenes forgalomkorlátozás, útlezárások, és parkolási tilalom lesz érvényben az Egyetem sugárúton (Nagy Lajos király tér és az Egyetem tér közötti szakasz), illetve a Nagyerdei körúton (az Egyetem tér és az Ady Endre út között) a teljes útvonalon. Az utcabál ideje alatt pedig este 19 órától másnap reggel 4 óráig a Dóczy József utca (a Martonfalvi utcától az egyetem irányába), az Egyetem tér, a Bolyai utca (a Hatvani István utcától az egyetem irányába) és az Egyetem sugárút (a Nagy Lajos király tértől az egyetem irányába) teljes területén – tájékoztatott a rendőrkapitány.

HBN


Karneváli hét

(Főbb vonalakban)

  • A Galiba Gyermekfesztivál, a 3. Debrecen Hangja Döntő és a 3. Debreceni Cseh Sörünnep mellett vadonatúj helyszíneken különleges programok is lesznek
  • A Szabadtéri színpadon koncertet ad az idén 60 éves Debreceni Helyőrségi Zenekar, az 1984 óta működő, fennállásának 30. évét ünneplő Debrecen Dixieland Jazz Band és a Gyuláról érkező Royale Dixieland Band, valamint St. Martin, világhírű szaxofonművész, illetve az Alma Együttes
  • A karneváli hét Lurkó Ligete a gyerekek számára is sokféle programot kínál
  • (A részletes programokról a Napló szerdán megjelent karneváli magazinjában olvashatnak.)

    További információk még a rendezvény honlapján.


    Debrecen, 2014. augusztus 14., csütörtök (MTI) - Debrecen a legszebb arcát mutatja augusztus 20-án, a 45. virágkarneválon: a Nagyerdő szebb, mint valaha - utalt a programok felújított helyszínére Papp László, a város alpolgármestere csütörtökön, a karnevál nemzetközi sajtótájékoztatóján.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában