Helyi közélet

2014.08.06. 14:45

Videó: Kábítószerfogás Hajdú-Biharban

Hajdúsámson-Sámsonkert - A megyei rendőr-főkapitányság felderítése alapján a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei három férfit fogtak el, akik megalapozottan gyanúsíthatóak kábítószer birtoklásával.

Hajdúsámson-Sámsonkert - A megyei rendőr-főkapitányság felderítése alapján a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei három férfit fogtak el, akik megalapozottan gyanúsíthatóak kábítószer birtoklásával.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának információi alapján a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei 2014. augusztus 3-án 2 óra 35 perc körüli időben Hajdúsámson-Sámsonkertben elfogták a helyi V. Attilát és a martinkai S. Róbertet. A két férfi a gyanú szerint Hollandiából csempészett be amfetamint az ország területére, melyet tovább akartak értékesíteni.

A terhelteknél tartott házkutatás során a nyomozók nagyobb mennyiségű amfetamint, valamint kábítószergyanús növényi származékot foglaltak le. A rendőrök V. Attila otthonában kábítószer-termesztéshez szükséges eszközöket és marihuánaültetvényt is találtak. A gyanúsítottak harmadik társát, a debreceni K. Lászlót a rendőrök egy órán belül lakásán kerítették kézre, ahol több száz darab kábítószergyanús tablettát találtak.

A 23, 24 és 31 éves férfiakat gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és a Debreceni Járásbíróság 2014. augusztus 5-én elrendelte a terheltek előzetes letartóztatását.

A nyomozók a további adatgyűjtés és tanúkutatás alapján elfogtak négy férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy a terheltektől kábítószert vásároltak. A fogyasztók az eljárás során szabadlábon védekezhetnek.

A terjesztőkkel szemben kábítószer birtoklása bűntett, a fogyasztókkal szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja a nyomozást.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában