Helyi közélet

2014.08.10. 14:04

Végleg a pincébe került a szobakerékpárom

Debrecen – Mozgásszegény életmódomat látva a családom meglepett egy szobabiciklivel.

Debrecen – Mozgásszegény életmódomat látva a családom meglepett egy szobabiciklivel.

A kezdeti lelkesedésemet gyorsan letörte az unalom, és saját magamat nem is igazán tudtam gyorsabb tekerésre késztetni, így lassan de biztosan elkezdett porosodni a pedálosom. Önmagában a biciklizést szeretem, ezért engedtem a csábításnak, és elkísértem a barátnőmet egy spinning órára, amit elsőre természetesen képtelen voltam végigcsinálni – mesélt új szenvedélyéről Éva, aki közel a 40. születésnapjához jó szívvel ajánlja a spinninget mindenkinek, korra és nemre való tekintet nélkül.

Mint mondta, sok ember egy teremben, ülnek a különleges teremkerékpáron, szól a ritmusos zene és egy órán át folyamatosan, lelkesen tekernek közösen. A tempót az edző diktálja, közepes tempóban „gyalogolnak”, „száguldanak” az országúton, majd belehalnak a hegymenetbe. A tréning végére patakokban folyik róluk a víz, és 700–800 kalóriát is elégethetnek. – Mióta a spinning szerelmese lettem, sokkal jobb a körérzetem, javult az állóképességem és már a kiváló alakformáló hatása is szemmel látható; nem csupán a combokat, a feneket, a vádlit, hanem az egész testet megmozgatja – hallottuk Évától.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában