Helyi közélet

2014.08.12. 13:06

Trükkel és késsel rabolt a házaspár - videóval

Debrecen - 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja a bíróság az előzetesben lévő gyanúsítottakat.

Debrecen - 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja a bíróság az előzetesben lévő gyanúsítottakat.Idős embereket rabolt ki Debrecenben az a középkorú házaspár, amelynek tagjai szombaton kerültek rendőrkézre. Sz. Sándort a Vágóhíd utcai Zsibogó területén, nejét pedig a munkahelyén fogták el – közölte a debreceni rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. Muszka Zoltán alezredes azt mondta, mindketten büntetlen előéletűek, részletes beismerő vallomást tettek, a bűncselekményre szorult anyagi helyzetük vitte rá őket.

A 41 és 42 éves gyanúsított profi módszerrel dolgozott. Régi vezetékes telefonszámokat töltöttek le az internetről, majd azzal hívták fel az áldozataikat, hogy vásárlási szokásaikról érdeklődjenek. Később azt közölték, hogy nyereményjátékon ajándékcsomagot nyertek, amivel már úton vannak. Így jutottak be májusban egy 84 éves asszony lakásába, ahonnan – egy kést a nő nyakához szorítva – 24 ezer forint készpénzt és 300 ezer forint értékben ékszereket vittek el. Az előző héten pedig ugyanilyen módszerrel zsákmányoltak egy másik asszonytól 240 ezer forint mellett értékes ékszereket.

Az egyik áldozat portálunknak azt mondta, Sz. Sándor azt kiáltotta neki, megöli, ha nem mondja meg, hol a pénz.

HBN

A cikk folytatása a Napló szerdai számában olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában