Helyi közélet

2014.08.18. 14:55

Trágyaszag és virágillat

Debrecen - A mezőgazdasági termelők érdeke, hogy azonnal bedolgozzák a talajba a híg trágyát.

Debrecen - A mezőgazdasági termelők érdeke, hogy azonnal bedolgozzák a talajba a híg trágyát.Időnként erős trágyaszag terjeng a városban péntek óta. Mint a környezetvédelmi hatóság illetékesétől megtudtuk, a bűz elsősorban a Debrecentől nyugatra elterülő remek termőföldekről származik, ahová ezekben a napokban hordják ki a híg sertéstrágyát. A levet permetező traktor mögött elvileg egy olyan erőgépnek kellene haladnia, amely azonnal betárcsázza a földbe a talajjavítót. Utóbbiról azonban néhány gazda a jelek szerint „megfeledkezik”, vagy csak napokkal később gondoskodik. A földre hulló anyag szagát így a Debrecen környékén uralkodó nyugati szél behozza a városba. Ezzel pedig a trágya értéke is csökken, ugyanis a nap UV-sugárzása lebontja annak hasznos összetevőit.

A szag azért is kellemetlen, mert ezekben a napokban tömegesen érkeznek a turisták a városba az augusztus 20-ai virágkarneválra, akik virágillatra vágynának. Információink szerint az illetékes hatóságok igyekeznek felvenni a kapcsolatot a nagyobb mezőgazdasági termelőkkel és arra kérik őket, hogy a trágyázást halasszák el a nemzeti ünnepet követő időszakra.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában