Helyi közélet

2014.08.05. 15:18

Nyomás alatt a nyugdíjasház

Hajdúszoboszló, Debrecen - Nem fizette be a korábbi büntetést a magánintézmény működtetője.

Hajdúszoboszló, Debrecen - Nem fizette be a korábbi büntetést a magánintézmény működtetője.

Június elején adtunk hírt egy olyan Hajdúszoboszlón működő magán nyugdíjasházról, amely rendszeresen költözik, és a vonatkozó működési szabályok nem teljes körű betartása miatt a felügyeletet ellátó hatóság a közelmúltban 200 ezer forintra bírságolta őket. Úgy tudjuk, azóta többen is panaszt tettek az intézményben tapasztaltak miatt, így jelenleg is vizsgálat folyik ellenük. Információink szerint, rendőrségi feljelentés is született, amelyben a feljelentő is rossz körülményekről, nem megfelelő gondozásról számol be.

Újabb eljárás

Kíváncsiak lettünk volna az új eljárás részleteire, például arra, hogy jelenleg hol üzemel a szóban forgó intézmény és hány emberrel foglalkoznak ott, de a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala arra hivatkozással, hogy folyamatban lévő ügyről van szó, erről nem adott tájékoztatást.

Azt viszont megtudtuk, hogy a korábban kiszabott bírságot eddig még nem fizették be. Menekülni viszont nehéz lesz előle, ugyanis az köztartozásnak minősül, így adók módjára behajtható.

HBN-OCs

A teljes cikk a Naplóban lesz olvasható.


Hajdú-Bihar – Utána kell nézni annak, hogy milyen intézménybe helyezzük el hozzátartozónkat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában