Helyi közélet

2014.08.27. 17:33

Nem marad pozíció nélkül Somogyi Béla

Debrecen - Információink szerint az alpolgármesteri székből a Tudományos Élménypark élére kerül az alpolgármester.

Debrecen - Információink szerint az alpolgármesteri székből a Tudományos Élménypark élére kerül az alpolgármester.

Több, jelenleg még a közgyűlésben ülő politikustól búcsúzunk az október 12-i választás után. Somogyi Béla alpolgármester kivételével mindenki nyilatkozott a váltásról.

Pedagógusként kezdte

A csütörtöki közgyűlés előterjesztéséből azonban kiderült végre, amit már hónapok óta rebesgetnek a városban. Az alpolgármester a politikai pályát „tudományosra” cseréli.

Pontosabban november elsejétől – ha a képviselő-testület is úgy dönt – öt évig láthatja majd el az újonnan elkészült Tudományos Élményparkot üzemeltető Agóra Nonprofit Kft. ügyvezetői tisztségét havi 595 ezer forintos alapbérért (plusz az alapbér 50 százalékában meghatározott teljesítménybérért). A politikus alpolgármesterként – vagyonnyilatkozata szerint – 569 750 forintot keresett havonta.

Somogyi Bélától egyébként nem állnak messze a reáliák. 1987-ben matematika–fizika szakos tanárként végzett a Janus Pannonius Tudományegyetemen, s 1995-ig pedagógusként, majd intézményvezetőként is dolgozott az Újkerti Általános Művelődési Központ Általános Iskolájában.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában