Helyi közélet

2014.08.14. 08:19

Megkérdeztük: Szokott-e mézeskalácsot vásárolni?

Debrecen – Sem én, sem a családom nem vásárolunk mézeskalácsot. Inkább készíteni szoktam, főképp a páromnak. Már több, általam sütött és összeállított mézeskalács házat volt alkalmam elfogyasztani. A vásárokon, a strandon előszeretettel veszünk különböző ízesítésű kürtőskalácsot – hallhattuk Montlika Rékától.

Debrecen – Sem én, sem a családom nem vásárolunk mézeskalácsot. Inkább készíteni szoktam, főképp a páromnak. Már több, általam sütött és összeállított mézeskalács házat volt alkalmam elfogyasztani. A vásárokon, a strandon előszeretettel veszünk különböző ízesítésű kürtőskalácsot – hallhattuk Montlika Rékától. – Arra még nem került sor, hogy mézeskalácsot vásároljak valakinek ajándék gyanánt. Kapni és megenni mindenképp szeretem. Véleményem szerint az otthon készített kalács puha legyen, a bolti puha és kerek – mondta Tátorján Sándor.

– Kapni és vásárolni sem szoktam. Nem vagyok egy kimondottan édesszájú alkat – árulta el Szegedi Ferenc.

– Kiskoromban még készítettem, ma már nem sütök, nem vásárolok és nem is kapok – válaszolt kérdésünkre Elek Gabriella.

– Nem szoktam vásárolni és készíteni sem. Nem vagyok édesszájú – fogalmazott Budai Bettina.

– Minden évben kilátogatunk a mézeskalács-fesztiválra, ahol apukám egy újabbat vásárol nekem. Mostohaanyukám szokott készíteni karácsonyra és más egyéb alkalmakra – osztotta meg velünk Rácz Julianna.

HBN-BL|Fotó: Derencsényi István


Debrecen - Idén nagyrészt ingyenes lesz az eddig fizetős Mézeskalács Fesztivál.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában