Helyi közélet

2014.08.12. 15:34

Labda az úton és a kertben

Debrecen - Tovább fejlesztik a Biharikertben kialakított játszóteret.

Debrecen - Tovább fejlesztik a Biharikertben kialakított játszóteret.Nagyon örültek a Biharikertben élő kisgyermekes szülők néhány éve akkor amikor hírét vették, hogy az uniós elvárásoknak is megfelelő játszótér építésébe kezd náluk az önkormányzat. Viszont amikor kiderült, hogy pontosan hol is lesz a létesítmény már nem voltak olyan boldogok.

Egyik olvasónk arról tájékoztatott, hogy a beruházás megkezdése előtt a Vadliba és az Őz utca között egy nagy beépítetlen önkormányzati telek helyezkedett el, melyet 12 részre felosztottak. Ezek közül éppen a legbalesetveszélyesebb, a négyes útkereszteződésben található sarkit jelölték ki a játszótér részére. A Vadliba utca egy viszonylag forgalmas hely, átmenő forgalom van az Erdei Ferencen keresztül a Hétvezér utcára. Így a játszótérről a labda után az útra szaladó gyerekek védelmében szinte mindig ott kell lennie egy felügyelő szülőnek.

Kerítés és homok

Szintén baj, hogy a játszóteret egy fél év után egy mindössze 70 centiméter magas drót kerítéssel vették körbe, melyet borostyánnal befuttattak. Azért, hogy a száraz homokba ültetett növények ne pusztuljanak ki, a helyiek azóta fizetnek egy ottani lakónak az öntözésért.

HBN-OCs

A teljes cikket a Naplóban olvashatják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában