Helyi közélet

2014.08.22. 14:54

Hátráltatta az eső a munkát

Hajdú-Bihar - A mennyiséggel igen, a minőséggel azonban kevésbé elégedettek a megyénkbeli gazdák.

Hajdú-Bihar - A mennyiséggel igen, a minőséggel azonban kevésbé elégedettek a megyénkbeli gazdák.A szokottnál korábban kezdődött az idei aratás, de az esők hátráltatták a legnagyobb nyári mezőgazdasági munkát, így nem végezhettek a megszokottnál hamarabb a gazdálkodók – tudtuk meg Kiss Zoltántól, a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatójától.

A minőség rovására

– Az őszi árpa betakarítása két héttel hamarabb indult, mint más években, ezzel viszonylag gyorsan végeztek. Az őszi búza aratása, melyet a legnagyobb vetésterületen, mintegy 77 ezer hektáron termesztenek megyénkben, viszont elhúzódott, és a nagy mennyiségű csapadék miatti lassú aratás végül némi minőségromlással is járt – részletezte Kiss Zoltán. – Ezekkel egy időben az őszi káposztarepce betakarítása is megtörtént, mégpedig jó eredménnyel, annak ellenére, hogy az idei változékony időjárás előzetesen aggodalomra adott okot a termés minőségét illetően. A kisebb területeken termesztett kalászosok (zab, rozs, tavaszi árpa, tritikálé) terméseredménye és minősége összességében közepesnek-jónak mondható.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában