Helyi közélet

2014.08.08. 09:26

Hajdúsági lányok-asszonyok hastáncos sikerei

Hajdúböszörmény, Hajdúdorog - A Muzsa Festival Organising Office szervezésében Prágában egy nemzetközi művészeti fesztiválon vett részt az Ízisz Amatőr Hastánccsoport július 17. és 20. között.

Hajdúböszörmény, Hajdúdorog - A Muzsa Festival Organising Office szervezésében Prágában egy nemzetközi művészeti fesztiválon vett részt az Ízisz Amatőr Hastánccsoport július 17. és 20. között. A 9 fős csoport tagjai Debrecen, Hajdúböszörmény és Hajdúdorog városait képviselték (balról jobbra: Hadházi Katalin, Papp Edit, Deákné Rácz Ibolya, Kollárné Gönczi Veronika, Nagy Judit – a csoport művészeti vezetője, Mosolygó Marietta, Asztalosné Vilmányi Zsuzsánna, Gáspár Tímea, Dankó Tímea).

A keleti tánc a legmisztikusabb táncok egyike, melynek elsajátításával a táncosok megélhetik az örömöt, a belső harmóniát, a nőiességet. A táncprodukció közben az érzelmeket szeretnék közvetíteni, főleg a nők részére, hogy merjék vállalni önmagukat, nőiességüket kortól és súlytól függetlenül. A kreativitás megélésére lehetőség nyílik a ruhák egyedi tervezése és saját kezűleg történő díszítése által.

A hölgyek rendszeres vendégei Hajdúdorog és Hajdúböszörmény városi rendezvényeinek, tánccsoportjuk jövőre ünnepli fennállása 10. évfordulóját.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában