Helyi közélet

2014.08.09. 21:26

Fehér, könnyű, de inkább rozé

Debrecen - A Debreceni Borkarneválon fiesztázik egy csomó ember.

Debrecen - A Debreceni Borkarneválon fiesztázik egy csomó ember.

Az észak-alföldi régió legrangosabb borfesztiválján, a Debreceni Borkarneválra jártunk, ahol borvidékeink legszebb nedűit kóstolhatják az ínyencek jó zene mellett, a megújult Nagyerdőn, a Békás-tó partján vasárnapig. A debreceniek büszkén, a környékbeliek ámulattal sétáltak a megújult környezetben, sőt pihentek, napoztak, és nem túlzás, több nyári újszülött első babakocsis útja is az árnyas fák közé vezetett.

Tömve volt a kis játszótér, borszakértők és műkedvelők kóstolgatták 10 borvidék, közel 40 hazai családi borászat borát, fröccsét, mustját; de a pálinka a hagyományos magyar konyha kemencés ételei is kaphatóak voltak, emellett minőségi házi sajtok is bemutatkoztak kézműves termékek vásárával kísérve. Főtt kukoricát és egy deci bort egyaránt 250 forintért kínáltak, míg a kóstolgatók szívesen és elégedetten pózoltak kameránk előtt.

Édes vörös?

A fehér, könnyű, chardonnay jellegű borok a legkeresettebbek ilyenkor nyáron, sőt talán azoktól is népszerűbben a rozék – mondta Tier László, az egyik étterem üzletvezetője. Nem nehéz kitalálni, hogy a keleti régióban a napsütéses órák száma inkább a szárazabb borok meglétét teszi lehetővé, mégis, sokan az édes vörösboroknál tartanak. - Azért úgy igyekszünk, hogy a kóstoltatáskor a szárazabb borok felé is eltereljük az embereket, s olyankor meglepődnek, milyen zamatosak. Kevés borszakértővel találkozunk, de nagyon örülünk, hogy ennyien nyitottak a borkóstolás felé – folytatta.

Vasárnap folytatódik a rendezvény, valódi, családi sétálós program.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában