Helyi közélet

2014.08.01. 18:44

Elsősorban az olajozatlanság miatt csikorog

Debrecen - Az a dilemma, hogy gyorsan, vagy halkan járjon a 2-es villamos.

Debrecen - Az a dilemma, hogy gyorsan, vagy halkan járjon a 2-es villamos.Több olvasónk arra panaszkodik mostanában, hogy ismét hangos csikorgó hangot ad a 2-es villamos például a Nagyállomás előtt, a Görgey utcai kanyarban, a Károlyi Mihály utcánál és időnként a Mester-Csemete utca sarkon is.

Mint beszámoltunk róla, a vonal átadási ünnepségén Kósa Lajos polgármester úgy fogalmazott, hogy a sínek és a kerekek összekopása után ez a jelenség majd megszűnik.

A DKV műszaki igazgatója hangsúlyozta, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben a pálya és a villamosok is rendben vannak. A fület bántó hang elsősorban azokon a helyeken keletkezik, ahol a nagy (34 méter hosszú) szerelvényeknek viszonylag rövid íven kell fordulniuk.

A csikorgás megakadályozására a járművek olajjal kenik a síneket. A szigorú környezetvédelmi szabályok miatt azonban csak olyan olajat használhatnak amelyet a víz old. Az elmúlt hetekben esett sok eső lemosta a korábban felhordott olajat. Ezt kézzel, ecsettel felhordva is igyekeznek pótolni. Ráadásul a nagy melegben a vonal mentén lakók mostanában sokkal többet tartják nyitva az ablakokat, így a zaj jobban behallatszik a lakásokba - közölte.

HBN-OCs

A teljes írás a Naplóban olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában