Helyi közélet

2014.08.17. 13:25

Bemutatták a talajművelést

Hajdúböszörmény - A szakma testközelből láthatta, mire képesek az új munkagépek.

Hajdúböszörmény - A szakma testközelből láthatta, mire képesek az új munkagépek.

A csütörtöki eső után még nem lehetett tudni, állja–e a föld az erőgépek súlyát, de kiderült, segített is, ideális helyszínt teremtett a III. Hajdúsági Expo keretében megrendezett talajművelő shownak – mondta Bodnár Lajos, az eseménynek földterületet adó Béke Agrárszövetkezet vezetője. A hagyományoktól eltérően az érdeklődők talajmunka közben is megnézhették a mezőgazdasági gépeket.

A Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola területén vasárnapig zajló Expo a településre gyűjti a föld, a mezőgazdaság, a közös múlt iránt elkötelezetteket – hangzott el a programnyitó sajtótájékoztatón. Kiss Attila polgármester a város 37 ezer hektáros kiterjedését hangsúlyozta, ahol a 32 ezer lakosból mindenkinek minimum egy hektárnyi föld jut.

Traktorkarnevál

Jan Buitenhuis, az Európai Traktorhúzó szövetség elnöke kifejtette, hogy évek óta figyelemmel kíséri a magyarországi traktorhúzó versenyeket, amelyekből mára csak a böszörményi maradt, így érdemelhette ki a város, hogy a Traktorhúzó Európa Kupát szervezheti versenytraktorok számára. Pénteken, a kupa nulladik napján a versenyen résztvevő traktorok, és számos helyi jármű is tiszteletét tette felvonulás keretében a város nagykörútján, a Böszörmény-parádén.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában