Helyi közélet

2014.08.15. 09:19

A Tisza-partra vonzott a Csege Napok

Tiszacsege - Augusztus 1. és 3. között huszonkettedik alkalommal várt a Csege Napok.

Tiszacsege - Augusztus 1. és 3. között huszonkettedik alkalommal várt a Csege Napok.

A háromnapos rendezvény során változatos programokkal várták a vendégeket a Tisza-parti városban. Az első az elszármazottak találkozójának napja volt a Tisza-parton. A különleges helyszín és a kulturális műsorok mellett Ayala, a népszerű humorista szórakoztatta a közönséget. Este a Cantare Kórus előadása várt a templomban. A forró nyáresti koncerten a Balmazújvárosból érkező rézfúvós kvartett zenéje, Szegedi Szilvia és testvére, Eszter fuvolabemutatója, illetve a szintén Balmazújvárosról érkező Nagy Boglárka éneke melengette az összegyűltek szívét.

A második napon sokan vettek részt az első Csege Napi kerékpártúrán, de a reggeli programok között szerepelt a horgász- és a főzőverseny is.

A főzőversenyen idén a marhahúsos ételek kerültek előtérbe. A nap további programjai között szerepelt habparty, aszfaltrajzverseny, a Csegei Patás Pajtás Hagyományőrző Egyesület lovasbemutatója, valamint helyi és környékbeli művészeti csoportok produkciói.

A Csege Napok utolsó napjának programjai a Tüzelős-ól udvarán valósultak meg. A látogatók tradicionális népi játékokkal, kismesterségekkel ismerkedhettek meg, kézműves foglalkozásokon és családi vetélkedőn vehettek részt.

Az évek óta egyre finomabb és kemencében sült kenyérlángos mellett slambuc, babgulyás és főtt csemegekukorica is kínálásra került, továbbá számos sós és édes süteményeket is megkóstolhattunk, mint például rácsos diós, görhe és csöröge. A Csege Napok színes programjai mellett egész hétvégén, és az azt követő héten természeti és vadászati kiállítás tekinthető meg a Tüzelős-ólhoz tartozó Kézműves Házban.

HBN-Tanyi Lívia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában