Helyi közélet

2014.08.02. 11:19

A hiszékenyekre utaznak

Hajdú-Bihar - Több mint egy millió forint bírságot szabtak ki a megyében termékbemutatók miatt.

Hajdú-Bihar - Több mint egy millió forint bírságot szabtak ki a megyében termékbemutatók miatt.

Vércukorszintmérő, amibe nem lehet tesztcsíkot kapni és működésképtelen mobiltelefon – mondták a példákat munkatársunknak egy termékbemutatón, amikor arról érdeklődtünk, ki milyen ajándékokkal fürdött be. Egy másik vendég viszont arról beszélt, hogy így jutott hozzá egy gyapjútakaróhoz, amivel azóta is elégedett.

Noha egyre több az ellenőrzés, virágzanak a bemutató rendezvények. Pedig nem árt óvatosnak lenni. Lapunknak többen azt mondták, jártak már olyan eseményen, ahol erőszakos módszerekkel, trükkökkel próbáltak árucikkeket értékesíteni.

– Én sohasem veszek semmit, azért jövök, mert kíváncsi vagyok az ajándékra – így egy nyugdíjas.

A szervezők leginkább az idősek hiszékenységét szeretnék kihasználni. Dr. Barcsa Lajos, a megyei fogyasztóvédelmi főfelügyelőség igazgatója azt írta, idén 21 ügyben folytattak eljárást, háromban marasztalták el a termékbemutatót szervező vállalkozást, 12 vizsgálat pedig még tart. – A társaságok jellemzően nem együttműködőek, felszólításainkra nem válaszolnak. Ebben az évben eddig összesen 1 millió 140 ezer forint bírságot szabtunk ki.

HBN

A cikk folytatása a Napló szombati számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában