Helyi közélet

2014.07.22. 17:02

Odett: „a zeném én vagyok”

Debrecen - Nemcsak énekel, hanem zenét ír és szöveget is szerez a fiatal énekesnő.

Debrecen - Nemcsak énekel, hanem zenét ír és szöveget is szerez a fiatal énekesnő.

Hanyatt-homlok, Van az a pillanat. Ez az a két egyéni hangvételű Polgár Odett-, művésznevén Odett-dal, amelyek elsősorban az igényes zenéket játszó rádiók jóvoltából slágerekké váltak az utóbbi időben.

Odett 17 évesen a Megasztárban tűnt fel, majd egy évvel később kiadta első albumát az Odett és a Go Girlz néven. A zenekar tagjai Polgár Odett, Takáts Eszter és Varga Zsuzsa voltak. Most szólóban zenél. Odett indult az Eurovíziós Dalverseny 2013-as hazai elődöntőjében, a Dal című versenyen. Első albuma a Hanyatt, homlok a Fonogrammon elnyerte az „Év hazai klasszikus pop/rock albuma” díjat. A zalaegerszegi származású, jellegzetes hangú Odett a Campus nulladik napján, szerdán 17:45-től lép színpadra.

Mikor kezdtél énekelni, a zenei pálya teljesen természetes választás volt?

Polgár Odett: „A zene átszövi az életemet.” Óvodás koromtól zeneiskolába jártam, hat éven keresztül fuvolázni tanultam. A gimnáziumban egy hasonló korú fiatalokból álló együttesben szerepeltem, feldolgozásokat játszottunk. Az Odett és a Go Girlz nevű formációt 18 évesen akkor alapítottuk amikor Budapestre költöztem. Ezután már csak szólóban dolgoztam. Közben divattervezőnek tanultam.

HBN-OCS

Az interjú folytatása a Napló szerdai számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában