Helyi közélet

2014.07.26. 15:13

Nézőpont: Időtálló alkotásaink

Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy néhány villamos­megállóban az esőbeálló azért olyan, amilyen, mert illeszkedik a belvárosi környezetbe. Kovács Zsolt jegyzete.

Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy néhány villamos­megállóban az esőbeálló azért olyan, amilyen, mert illeszkedik a belvárosi környezetbe. Kovács Zsolt jegyzete.Véleményezte a városi főépítész, a városi tervtanács jóváhagyta – ez eddig rendben van, mert nyilván nekik is jóvá kell hagyni azt, ami befolyásolja beldebrecen kinézetét. De hogy valami, aminek az lenne a funkciója, hogy védjen az esőtől, a napfénytől, a széltől, ezek közül egyik funkcióját sem tölti be, és csupán annyi az „érdeme”, hogy illeszkedik a környezetébe, na, ez az, ami nekem magas.

Kicserélni, átalakítani biztosan nem fogják, mert egy rakat pénzbe kerülne, és persze az újba nem hiszem, hogy belemártaná bontószerszámát a hozzáértő. Majd, ha elhasználódik, jó sok év múlva, akkor esetleg kicsit használhatóbbat állítanak fel.

De van gondom, és szerintem másoknak is az állomásnál, hogy messze van a fel- és leszállóhely, veszélyes odajutni. Egyes megállókban a korlátrengeteggel, ami ugyancsak szép, de tényleg korlátozza a haladást. Az állomás előtti forgalmi rend változására remény sincs, és a korlátok masszív, időtálló alkotások. Nehéz lesz ezeket lecserélni, használhatóbbá tenni a villamospálya mentét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában