Helyi közélet

2014.07.02. 18:03

Megharapdált malacok a raktérbe zsúfolva

Kismarja –  Állatkínzás vétség megalapozott gyanújával nyomoz a rendőrség két román állampolgárral szemben, miután engedély nélkül szállított malacokkal buktak le július elsején. A megyei rendőr-főkapitányság szerdai közlése szerint a spanyol rendszámú teherautót Kismarján állították meg a malachangokra felfigyelő határrendészek a hajnali órákban.

Kismarja –  Állatkínzás vétség megalapozott gyanújával nyomoz a rendőrség két román állampolgárral szemben, miután engedély nélkül szállított malacokkal buktak le július elsején. A megyei rendőr-főkapitányság szerdai közlése szerint a spanyol rendszámú teherautót Kismarján állították meg a malachangokra felfigyelő határrendészek a hajnali órákban. Az egyenruhások a raktérben összezsúfolva 67 jelöletlen állatot találtak hámsérülésekkel, harapásnyomokkal. A sofőr és utasa azt mondták, hogy a malacokat Lengyelországban vásárolták, azonban az igazoltatás során kiderült: nem rendelkeznek élő állat szállításához szükséges engedélyekkel.

A helyszínre érkező hatósági állatorvosok pedig megállapították, hogy a raktérben tapasztalt körülmények akár a négylábúak maradandó egészségkárosodását, elpusztulásukat is okozhatták volna.

HBN


Kismarja - A rendőrök Kismarján igazoltatták azt a tehergépkocsit, melynek rakterében engedély nélkül sertéseket szállított két román állampolgár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában