Összesen hatvanhét malacot szállítottak ebben a kisteherautóban

Összesen hatvanhét malacot szállítottak ebben a kisteherautóban
Összesen hatvanhét malacot szállítottak ebben a kisteherautóban - © Fotó: police.hu
Kismarja – A rendőrök Kismarján igazoltatták azt a tehergépkocsit, melynek rakterében engedély nélkül sertéseket szállított két román állampolgár.

A Létavértesi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei 2014. július 1-jén 4 óra körüli időben Kismarján szolgálati gépkocsijukkal járőröztek, amikor sertések hangját hallották egy mellettük elhaladó spanyol forgalmi rendszámú kisteherautóból. A járőrök megállították gépjárművet és intézkedés alá vonták a sofőrt és utasát. Az egyenruhások átvizsgálták a tehergépkocsi rakterét, melyben összezsúfolva 67 darab jelöletlen malacot találtak, melyeken hámsérülések és harapásnyomok látszódtak. A román férfiak elmondták, hogy az állatokat Lengyelországban vásárolták, azonban az igazoltatás során kiderült, hogy nem rendelkeznek élő állat szállításához szükséges engedélyekkel.

A helyszínre érkező hatósági állatorvosok megállapították, hogy a szállítás körülményei alkalmasak volt arra, hogy a malacok maradandó egészségkárosodását vagy elpusztulását okozza. A rendőrök a 23 és 49 éves román állampolgárokat elfogták és előállították a Derecskei Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. Velük szemben a nyomozást állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Derecskei Rendőrőrs folytatja.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –

Címkék: , ,