Helyi közélet

2014.07.01. 16:11

Kis népek, ha összefognak…

Debrecen - Kutatáson, fejlesztésen keresztül képzelik el a gazdasági együttműködést a finnek.

Debrecen - Kutatáson, fejlesztésen keresztül képzelik el a gazdasági együttműködést a finnek.Gyógyturizmus, innovatív élelmiszerek, kiserőművek – néhány terület azok közül, ahol finn és régiónkbeli magyar cégek közös vállalkozása elképzelhető – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet Pasi Tuominen, rendkívüli és meghatalmazott finn nagykövet debreceni látogatása alkalmából tartottak a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában. Miklóssy Ferenc, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke, Finnország magyarországi tiszteletbeli konzulja hangsúlyozta: kis- és középvállalatok részvételével olyan együttműködések kialakítása a cél, melyek gazdasági eredményekkel járnak.

A nagykövet ezért nem csak a kamara képviselőivel találkozott, tárgyalt Pajna Zoltán debreceni alpolgármesterrel és prof. dr. Szilvássy Zoltánnal, a Debreceni Egyetem rektorával is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában