Helyi közélet

2014.07.09. 09:37

Jönnek-mennek az intézményvezetők

Debrecen - Agora Kft., Sportcentrum, Nagyerdei Kultúrpark és óvodák is érintettek a vezetőváltásban.

Debrecen - Agora Kft., Sportcentrum, Nagyerdei Kultúrpark és óvodák is érintettek a vezetőváltásban.

A soron következő testületi ülés huszonkét pontjából tizenkettőben személyi kérdésekben voksolhatnak a debreceni képviselők. Hét óvodából hatban a jelenlegi vezetőt bízhatják meg a munka folytatásával, míg az alsójózsai Kerekerdő Óvodában csak az egyik óvodapedagógus pályázott, aki a szavazásra jogosultak többségének támogatásával kaphatja meg majd kinevezését. A többi személyi kérdés azonban ezeknél izgalmasabb.

Kettős vezetés

Megalakulása óta vezeti a Nagyerdei Kultúrparkot Nagy Sándor Tibor, 14 év elteltével azonban Kósa Lajos – az erről szóló előterjesztés szerint – azt javasolja a képviselőknek, nevezzenek ki még egy ügyvezetőt azért, hogy Nagy Sándor Tibor az eddigieknél több energiát fordíthasson a szakmai feladatok ellátására. A Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezetőjévé Halász Csillát javasolja. A jelölt neve onnan lehet ismerős az újságolvasónak, hogy ő a Romkert kávézót üzemeltető Tea Útja Közhasznú Egyesület elnökhelyettese.

A képviselő fia

Orendi Mihály nevét az is ismeri, aki nem sportrajongó. A magyar sportéletben betöltött szerepéért, szakmai munkájáért 2008-ban MOB kitüntetést, 2012-ben Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést vehetett át, Debrecenben végzett munkásságáért pedig 2011. évben a Tisztelt Közgyűlés Hajós Alfréd-díjban részesítette. A szakember 14 évet húzott le a Sportcentrum élén, ám július 15-ével lemondott ügyvezetői tisztségéről, s azzal a nappal munkaviszonya is megszűnik. Helyére Becsky Tibor képviselő fia, Becsky András érkezik – ahogyan erről már a Naplóban részletesen beszámoltunk. A közgazdász végzettségű Becsky András 2004. áprilisa óta látja el a szintén 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő Debrecen Jégcsarnok ügyvezetői feladatait. „Megválasztása azért is indokolt, mert a közgyűlés szándékában áll a Debrecen Jégcsarnok Közhasznú Nonprofit Kft. Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft.-be beolvadással történő megszüntetése” – olvasható az előterjesztésben. Emlékeztetnek, Becsky András az egyik ügyvezetője a Nagyerdei Stadiont üzemeltető MSE Kft.-nek, valamint jelenleg a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője is, ám erről a megbízatásáról 2014. július 14. napjával lemondott.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában