Helyi közélet

2014.07.02. 15:28

Jogerősen is börtön jár a Rivotrillal kábítóknak

Debrecen - Harmadfokon megváltoztatták a Debreceni Törvényszék határozatát annak a két férfinak az ügyében, akik gyógyszerrel kevert itallal kábították el áldozataikat a cívisvárosban.

Debrecen - Harmadfokon megváltoztatták a Debreceni Törvényszék határozatát annak a két férfinak az ügyében, akik gyógyszerrel kevert itallal kábították el áldozataikat a cívisvárosban. Mind a fellebbezéssel nem érintett első- (L. Tamás), mind pedig a másodrendű vádlott (T. József) esetében hatályon kívül helyezte a Debreceni Ítélőtábla a kétrendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélésről szóló rendelkezést, s e bűncselekmények miatt az eljárást megszüntette. Egyebekben a másodfokú bíróság ítéletét helybenhagyta – tájékoztatott Fórizs Ildikó szóvivő.

A bírósági tényállás szerint a vádlottak 2012 nyarán több esetben is Rivotrillal bekevert itallal kábították el áldozataikat, hogy értékeiket (mobilt, készpénzt, bankkártyát, közokiratokat) eltulajdoníthassák. Egyik alkalommal egy családi veszekedés után hazafelé tartó fiatal nőt szemeltek ki. A feldúlt állapotban lévő áldozat elfogadta a neki kínált italt, reggel pedig kirabolva, bugyi nélkül érte a hajnal egy parkban. Szexuális erőszak nem érte.

Az elsőfokon eljárt járásbíróság mindkét vádlottat háromrendbeli társtettesként elkövetett rablás bűntette és tízrendbeli társtettesként elkövetett közokirattal visszaélés vétsége miatt 6-6 év börtönbüntetésre ítélte. A másodfokon eljárt törvényszék további egyrendbeli társtettesként elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségében is bűnösnek mondta ki a két férfit. A szabadságvesztés időtartamát L. Tamás 7 év 6 hónapra, T. József esetében pedig 9 évre súlyosította.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában