Helyi közélet

2014.07.27. 20:29

Jazzritmusok a fák alatt

Debrecen - Visszatért a Nagyerdei Szabadtéri Színpadra a jazznapok. A magyar dzsessz nagy öregjei és fiatal tehetségei mellett igazi világsztárok várták a jazz-rajongókat a hétvégén a 43. Debreceni Jazznapokon.

Debrecen - Visszatért a Nagyerdei Szabadtéri Színpadra a jazznapok. A magyar dzsessz nagy öregjei és fiatal tehetségei mellett igazi világsztárok várták a jazz-rajongókat a hétvégén a 43. Debreceni Jazznapokon. Joe Lovano, szaxofonművész harminc évvel ezelőtt lépett fel utoljára Debrecenben, most pedig már igazi világsztárként játszott újra a cívisvárosban. Zakar Zoltán, zeneszerző, harsonaművész pedig a Nagyerdő titkai címmel, hét tételből álló jazz-szvitet írt arra az alkalomra, hogy a jazznapok újra visszakerült régi helyére.

Többek között fellépett még a harminc éve zenélő Debrecen Dixieland Jazz Band és Gyarmati Zoltán, a Debreceni Jazz Együttes vezetője. Igazi zenei csemegét jelentett a Syrius Legacy produkció, melynek keretében a legendás együttes tagjai, többek között az idén hetvenéves Ráduly Mihály mellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsessz szakának hallgatói működtek közre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában