Helyi közélet

2014.07.18. 17:51

Ismét indul a nyári diákmunka Hajdúnánáson

Hajdúnánás - Már diákéveikben megismerkedhetnek a munkahelyek hangulatával a fiatalok.

Hajdúnánás - Már diákéveikben megismerkedhetnek a munkahelyek hangulatával a fiatalok.A Nemzetgazdasági Minisztérium július 1-jétől idén is meghirdette a "Nyári diákmunka elősegítése 2014" - programot, amelyre a hajdúnánási önkormányzat idén is sikerrel pályázott – jelentette be Szólláth Tibor polgármester pénteken. Két lehetőség közül választhatott a település: 35 fő nyolc órás, vagy 70 fő részmunkaidőben történő foglalkoztatását vállalja. A jelentkezők számára tekintettel 70 hajdúnánási diák 1 hónapos foglalkoztatása mellett döntöttek. A 16-25 év közötti diákok napi 4 órában dolgoznak, melyért a minimálbér időarányos részét, azaz bruttó 50 750 forintot kapnak.

Sikerélmény

A városvezető kiemelte: a program legfontosabb eredménye, hogy lehetőséget teremtenek munkatapasztalat-szerzésre, a diákmunka révén szerzett sikerélmény pedig segíthet a későbbi pályaválasztásban és elhelyezkedésben is.

- A diákok foglalkoztatása során igyekeztünk figyelni arra, hogy tanulmányaikhoz és érdeklődési körükhöz illeszkedő feladatokat kapjanak, így vannak, akik a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatalnál, különböző közintézményekben, vagy a Hajdúnánási Gyógyfürdőben dolgoznak. Az idei évben közülük 10 diák Hajdúnánás helyi értéktárának feltöltésével és településünk közelmúltjáról szóló kisfilmek készítésével foglalkozik.Ez a fajta munkavállalás a fiatalok számára lehetőséget teremt arra, hogy már diákéveikben megismerkedjenek a munkahelyek hangulatával, a munkavégzés felelősségével és egyben a nyári programjaik finanszírozására jövedelmet szerezzenek – mondta Szólláth Tibor.

HBN


Hajdúnánás - A település Hajdúnánás közel 22 és fél millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az „EU Önerő Alap” pályázatok keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában