Helyi közélet

2014.07.08. 12:07

Iskolaalma, ősztől Szabolcsból

Derecske - A megyénkbeli pályázó idén szeptembertől elveszít 23 ezer kisiskolás korú gyermeket.

Derecske - A megyénkbeli pályázó idén szeptembertől elveszít 23 ezer kisiskolás korú gyermeket.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is „áll a bál” az iskolagyümölcs-program miatt. A konfliktus forrása ezúttal egy rendeletmódosítás, mely szerint pontazonosság esetén azt a pályázót kell győztesnek kihirdetni, aki korábban adta be a pályázati anyagát. Így fordulhatott elő, hogy a derecskei Bold Agro Kft., illetve a hajdú-bihari termelőket integráló Havita-Tész Szövetkezet által eddig iskolagyümölccsel ellátott 23 ezer kisiskolás a következő tanévben már egy csengeri cégtől kapja az almát vagy éppen a gyümölcslevet. Mivel az ország más részeiből is érkeztek hasonló panaszok, a vidékfejlesztési tárca közölte: olyan objektív feltételt kellett találni, ami nem teszi lehetővé, hogy a fenntartók döntését a szállítók bármilyen módon befolyásolják.

A másik hajdú-bihari beszállító, a hajdúnánási Tedej Zrt. jobban járt. A részvénytársaság nemcsak, hogy maradhatott a programban, de szeptembertől az eddigi mintegy ötezer helyett hozzávetőleg tízezer kisdiáknak szállíthatnak iskolaalmát, valamint gyümölcslevet – tudtuk meg Bódi László vezérigazgatótól.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában