Helyi közélet

2014.07.10. 09:58

Hová tegye a pénzét, akinek még van?

Debrecen - A tartósan alacsony kamatkörnyezet a magasabb hozam felé mozdítja a befektetőket.

Debrecen - A tartósan alacsony kamatkörnyezet a magasabb hozam felé mozdítja a befektetőket.A lakossági befektetők nagy része befektetési alapokban tartja pénzügyi tartalékait, amelyek közül a biztonságos megoldások a legnépszerűbbek.

Zavarja őket

Az alacsony kamatkörnyezet zavarja a megtakarítók túlnyomó többségét, ezért jelentős részük növelte a magasabb hozamot ígérő eszközök arányát. Bár még jelenleg viszonylag alacsony az eho-mentes alapok aránya, de sok befektető tervezi a megtakarítások ezen típusának növelését a jövőben – derül ki a K&H tavaszi befektetői felméréséből.

A felmérés keretében több mint 2000 prémium, azaz az átlagosnál nagyobb megtakarítással rendelkező magánbefektetőt kérdeztek meg arról, milyen típusú eszközökben tartják megtakarított pénzüket, miért választják a befektetési alapokat, illetve hogyan befolyásolta megtakarítási szerkezetüket a tartósan alacsony kamatkörnyezet. A prémium ügyfelek körében első helyen a befektetési alapok (35%), második helyen a bankbetétek (24%) a legnépszerűbb megtakarítási formák.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában