Helyi közélet

2014.07.25. 12:31

Főszerepben Nílus és Nesztor, a két rendőrkutya

Nádudvar, Hajdúszoboszló - Hajdúszoboszlói rendőrök mutatták be munkájukat a nádudvari gyerekeknek.

Nádudvar, Hajdúszoboszló - Hajdúszoboszlói rendőrök mutatták be munkájukat a nádudvari gyerekeknek.Az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár „Morzsi Kutyabarát Tábor” néven egy hetes nyári napközis tábort szervezett Nádudvaron 2014. július 21. és 25. között általános iskolás gyermekek részére. A szervezők a tábor témájaként a kutyákat választották, így felkérték a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságot a programokon történő aktív részvételre.

A rendőrség munkatársai kutyás és bűnügyi technikai bemutatót, valamint KRESZ vetélkedőt is tartottak a diákoknak.

A résztvevők és hozzátartozóik leginkább a rendőrkapitányság két szolgálati kutyájának, Nílusnak és Nesztornak a szereplését várták, amit a nádudvari Művelődési Ház előtti füves területen nézhettek meg. Ezt az esős idő ellenére a táborlakóin kívül a város lakossága is megtekintette és örömmel fogadta. A kutyák különböző gyakorlatokon keresztül bizonyították fegyelmezettségüket, majd rátermettségüket is, mikor a „csibész” vezényszóra megmutatták, milyen erősen képesek egy embert a karjánál fogva megtartani, vagy egy a helyszínről elmenekülő gyanúsítottat utolérni, elfogni és újabb vezényszóra elengedni.

A bemutatót követően a művelődési házban folytatódott a program, ahol KRESZ-totót töltöttek ki saját életkoruknak megfelelően a táborlakók. Ezután a rendőrség csapaterős tevékenységhez kapcsolódóan ismerkedhettek meg a gyerekek a rendőri védőfelszerelésekkel, mint a testpáncél és a pajzs valamint azok szerepével. A következő érdekes program a bűnügyi helyszínelői munkához kapcsolódott, ahol bemutatták mit rejt az ilyen területen dolgozó rendőrök táskája és az abban lévő eszközök segítségével kutattak ujjnyomot, majd a rabosítás menetét is felfedezték.

A programok résztvevői nagyon jól érezték magukat, megismerték a rendőrök szerteágazó munkájához tartozó különböző feladatokat és az azokhoz tartozó eszközöket.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában