Helyi közélet

2014.07.10. 13:10

Felmosónyéllel ütötte a buszvezetőt

Hajdúnánás, Hajdúböszörmény, Debrecen – Végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség arra a hajléktalanra, aki felmosónyéllel támadt a távolsági busz vezetőjére.

Hajdúnánás, Hajdúböszörmény, Debrecen – Végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség arra a hajléktalanra, aki felmosónyéllel támadt a távolsági busz vezetőjére.A többszörösen büntetett előéletű 66 éves férfi az idén április 9-én az egyik hajdúnánási buszmegállóban a menetrend szerint Debrecenbe közlekedő autóbuszra kívánt felszállni, azonban ittassága miatt a busz vezetője ezt nem engedte meg.

A vádlott emiatt a nála lévő fém felmosónyéllel elkezdett hadonászni a sértett irányába, majd egy alkalommal a buszvezetőt a combján megütötte.

Az ilyen cselekedet közfeladatot ellátó személy elleni erőszaknak minősül, amelyet a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni – derült ki Jónáné dr. Pocsai Edit főügyész csütörtöki közleményéből.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában