Helyi közélet

2014.07.11. 11:27

Európai gyöngyszemek a derecskei művésztelepen

Derecske - Holland, spanyol francia, olasz, illetve hazai mesterek műveivel nyitnak.

Derecske - Holland, spanyol francia, olasz, illetve hazai mesterek műveivel nyitnak.Sajátos kitekintővel indul a Hajdú-bihari Grafikai Művésztelep idei – immár a tizennyolcadik – kurzusa: a szervezők az európai rajzművészet 18–20. századi remekeiből igyekszik az érdeklődők elé tárni egy csokorra valót. Az alkotótábor július 14-ei, 16 órai megnyitásakor bemutatandó tárlaton holland, spanyol francia, olasz, valamint 20. századi, illetve kortárs magyar mesterektől állítanak ki 41 grafikai művet a Derecske Városi Művelődési Központ és Könyvtár kisgalériájában.

Az egyedülálló profilú, az ősi hagyományok és a modern grafikai irányzatok közt hidat építő művésztelepen az idén 16 meghívott alkotó munkálkodik tíz napon keresztül, szabadon, tematikai, műfaji megkötöttség nélkül – tudtuk meg Pardi Sándor telepvezetőtől. Az idei termésből összeállított zárókiállítást július 24-étől tekintheti meg a nagyközönség.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában