Helyi közélet

2014.07.10. 11:05

Egymást jelentjük fel

Debrecen - Sok az irigységből tollat ragadó, illetve a válófélben lévő bejelentő a NAV-nál.

Debrecen - Sok az irigységből tollat ragadó, illetve a válófélben lévő bejelentő a NAV-nál.Hajdú-Biharban idén eddig mintegy ötszáz úgynevezett közérdekű bejelentés érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), az ilyen típusú bejelentések több mint fele azonban általában alaptalannak bizonyul.

A jelzések közel kétharmada név nélkül érkezik, de arra is van példa, hogy ismeretlen személy (más adataival visszaélve) jelent fel valakit az adóhivatalnál.

Az összes jelzés ötöde a számla- vagy nyugtaadási kötelezettség elmulasztására hívja fel a figyelmet, gyakori a fekete foglalkoztatásra utaló jelzés is, ugyanakkor kevesebb a feltűnő mértékű vagyonosodásról szóló közérdekű bejelentés” – mondta el a Naplónak Gera-Badics Rita, a NAV regionális igazgatóság kommunikációs főreferense.

Hozzátette, hogy a bejelentőket nem mindig a jobbító szándék vezérli. Sok az irigységből, sértettségből tollat ragadó bejelentő, de a válófélben lévő házastársak vagy például perben szembenállók sem tagadják meg az adóhivataltól a másikra vonatkozó, szerintük legalábbis terhelő információikat.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában