Helyi közélet

2014.07.02. 13:32

Bűnösnek mondták ki a volt alpolgármestert

Debrecen - A vád szerint a két képviselő kampánycélra akart pénzt szerezni.

Debrecen - A vád szerint a két képviselő kampánycélra akart pénzt szerezni.

Bűnösnek mondta ki a Debreceni Törvényszék tanácsa M. Attila volt hajdúsámsoni alpolgármestert hivatali vesztegetés bűntettében és két év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A másodrendű vádlottat, P. Eleket bűnsegédként találta bűnösnek a tanács, őrá ötven napnyi, összegében 50 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki.

A vádlottak

Az ügyészség szerint a vádlottak – a sámsoni képviselő testület tagjaiként – még 2009 őszén akartak visszakérni – több tanú szerint kampánycélokra – egy-egy millió forintot két helybélitől, akik házukat a tervezett egészségház megvalósítása céljából adták volna el az önkormányzatnak.

Balláné Szentpáli Edit tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában kifejtette: habár P. Elek – önmagát is vádoló – részletes beismerő vallomása nagyban segítette az ügy feltárását, tudta, hogy M. Attila kérése bűncselekmény, de sokáig hallgatott, csak személyes sértettsége miatt hozta később nyilvánosságra az ügyet. Az ítélet nem jogerős; M. Attila és ügyvédje fellebbezett, az ügyész, P. Elek és védője 3 nap gondolkodási időt kért.

HBN


Hajdúsámson - Bűnösnek találta vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett, hivatali vesztegetés bűntettében a Debreceni Törvényszék M. Attilát és P. Eleket, a bűncselekményt az I.r. vádlott tettesként, a II.r. vádlott bűnsegédként követte el. M. Attilát ezért 2 év – 3 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte, P. Eleknek pedig 50 napi tétel, összesen 50 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában