Helyi közélet

2014.07.27. 10:38

Az elmúlt 24 óra eseményei - Rendőrségi hírek a megyéből

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 19 személyt fogtak el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 19 személyt fogtak el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. Az egyenruhások 18 személyt állítottak elő, ebből 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk közútjain a rendőrök 1 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely súlyos sérüléssel végződött.

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – nyomozást rendelt el egy hajdúhadházi lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint Hosszúpályiban, 2014. július 26-án 7 óra körüli időben ismeretlen tettes átmászott egy családi ház kerítésén, majd az udvaron található kertből kiásott több kilogramm krumplit és a zsákmánnyal távozott. A sértett az esetről telefonon tett bejelentést a rendőrségen, melyet követően az egyenruhások a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést végeztek. Rövid időn belül a rendőrök látókörébe került egy hajdúhadházi lakos, akit otthonában vontak intézkedés alá. A fiatalkorú a járőrök kérdésére elismerte a bűncselekmény elkövetését, valamint a házkutatás során meglett az eltulajdonított burgonya is. Az egyenruhások a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították a 16 éves fiút, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság – szabadlábon hagyásuk mellett – nyomozást indított lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két férfival szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 26-án 10 óra 40 perc körüli időben telefonon érkezett állampolgári bejelentés a rendőrségre arról, hogy Debrecenben, a Balmazújvárosi úton található egyik cég telephelyére két férfi bemászott és onnan különböző fém alkatrészeket tulajdonítottak el. A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi lakost, akiknél megtalálták az ellopott tárgyakat. Az egyenruhások a 30 éves Sz. Zsoltot és a 61 éves L. Józsefet előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában