Helyi közélet

2014.07.17. 16:19

Áldás is, marad is a sorompós parkoló

Debrecen - Megmaradnak a parkolók, hiszen van, ahová eleve parkolóházat terveztek.

Debrecen - Megmaradnak a parkolók, hiszen van, ahová eleve parkolóházat terveztek.

Minden második, a Bajcsy utcára kanyarodó autós a sorompós parkolóban köt ki - derült ki rögtönzött felmérésünkből, és bár tavaly "a kapacitás nem teljes kihasználtságáról" írtunk, olyan is előfordul, hogy csak a terület végén marad egy-két üres hely napközben. Ez a kezdetekben nem volt így, de mára megismerték, megtalálták az emberek. Nem csoda, hiszen az első félórában ingyenesen lehet parkolni a belvárosban két éve megnyílt parkolóban, a Bajcsy-Zsilinszkyn, illetve annak "testvérében", az Arany János utcán. Korábban péntek déltől hétfő hajnalig ingyenesen lehetett megállni azokban, emiatt péntek délutánonként sokan kiszorultak a területekről. Igényelték viszont az ingyenes megállás lehetőségét egy-egy rövidebb vásárláshoz vagy ügyintézéshez, így alakult ki, hogy péntek déltől az első két óra lett ingyenes.

A harmadik ilyen rendszerű parkoló a kezdetektől a legnépszerűbb volt, hiszen kiemelt övezetben van, noha költségesebb az óradíja, mint a másik kettőé. A város ingatlanjait hasznosító Cívis Ház Zrt. és a DKV Zrt. célja ezekkel a parkolókkal a belvárosi üzletek egyszerűbb és gyorsabb megközelítése volt - illetve az elhanyagolt üres telkek rendbetétele -, összesen 270 autó számára adnak helyet.

Ideiglenes, de marad

Az építési területeken kialakított parkolók az ideiglenességükre tekintettel zúzalékos burkolatot kaptak - írta meg lapunk korábban, és beszámoltunk azokról a kisebb-nagyobb bosszúságokról is, amelyeket a tócsába kiszálló járművezetők jeleztek eső, hó szezonjában. Mit is takar ez pontosan, hogy építési terület, és ideiglenes? - érdeklődtünk a Cívis Ház Zrt. vezérigazgatójánál. Kováts Ákos elmondta, hogy nem tervezik értékesíteni vagy beépíteni az ingatlanokat, viszont szilárd burkolatot sem kapnak. Mint hozzátette, így tudják garantálni a mostani, kedvezményes árakat. Az tudható, hogy a Bajcsyn az említett helyre egymilliárd forintos beruházás keretében parkolóházra van építési engedély, így megnyugodhatunk, hogy nem veszítünk parkolóhelyet a közeljövőben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában