Helyi közélet

2014.07.08. 11:07

A feketék ellen küzdenek

Debrecen - Fontos, hogy valamennyi adat az autópiac jelentősebb elmozdulását mutatja.

Debrecen - Fontos, hogy valamennyi adat az autópiac jelentősebb elmozdulását mutatja.A személyautók piacán a növekedés folytatódik és éves szinten az első félév után 20 százalék felett van. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületénél örülnek annak, hogy a céges vásárlás mellett, bár lassan, de a magánvásárlók is kezdenek az újautó-piacra visszaszivárogni.

Jelentős motiváció

A kishaszonjármű-piacot továbbra is jelentősen motiválja a Növekedési Hitelprogram, így az a válság előtti potenciál immár 70-75%-a körül van, ami pozitív folyamatnak tekinthető. A nagyhaszonjármű-piac esetében is szerepe van az MNB NHP programjának. Az autóbusz piac igen kis mérete miatt tud jelentős havi eltéréseket mutatni, itt az a fontos, hogy féléves szinten növekedést mutat. Motorkerékpárokból a piac továbbra is gyenge, annak ellenére, hogy szezonban vagyunk, és az eladások a tavalyi nagyon alacsony teljesítményt sem érik el. Szükséges lenne a közúti használatú motorok regisztrációs adójának reálisabb meghatározása. A javítási piacon az importőrök folytatják a márkaszervizeket bemutató kommunikációs kampányt, amely a jogi környezet változásával együtt már érzékelhető elmozdulást mutat a legális szervizek irányába.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában