Helyi közélet

2014.06.10. 17:37

Vidáman búcsúztatja a tanévet a Balásházy

Debrecen-Pallag - Traktorhúzás, kakasviadal, talicskázás, tojás-kvíz, szépségverseny – emlékezetes hét elé néznek a pallagi diákok és tanáraik.

Debrecen-Pallag - Traktorhúzás, kakasviadal, talicskázás, tojás-kvíz, szépségverseny – emlékezetes hét elé néznek a pallagi diákok és tanáraik.

Négy napon át tartó vidám programokkal búcsúztatja az idei tanévet a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája Gimnáziuma és Kollégiuma. A több éves hagyományra visszatekintő rendezvényen délelőttönként, a rövidített órák közötti szünetekben vetélkedőkkel színesíti az intézmény a tanítást. Délután pedig tanulmányi versenyeken mérettethetik meg magukat a diákok.

- A Balásházy vetélkedőn kilencedikes tanulóink adhatnak számot arról, hogy mit tudnak iskolánk névadójáról. A hét változatos programjai során sok diák mutatja meg eddigi „rejtett” képességeit, sokszínű, összetett személyiségét. Az egész heti versengés összekovácsolja a tanárokat és a diákokat, az osztály- és iskolaközösséget egyaránt, ami a tanítási napokon később többszörösen megtérül – tájékoztatott Kovács Árpádné igazgató.

Csütörtökön a tanulók veszik át az „irányítást”. A diákönkormányzati napon sportversenyek, ifjúsági tanácsadás, színjátszó köri előadás, kutyabemutató, traktorhúzás, valamint az osztályok ligája és tanár diák futballgála várja az érdeklődőket az iskola és a kollégium udvarán, valamint a szomszédos futballakadémián. A hét zárásaként a legsikeresebb osztály egy évre elnyeri a – Cserpák Ferencné címzetes igazgatónő és Bogdán-Rajcs András volt szakmai igazgató-helyettes által tavaly felajánlott - Vándor Kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában