Helyi közélet

2014.06.10. 10:47

Véget ér a Science Café

Debrecen - A Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő előadássorozatának zárásaként Mankovits Tamás tart előadást az alternatív meghajtású járművekről.

Debrecen - A Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő előadássorozatának zárásaként Mankovits Tamás tart előadást az alternatív meghajtású járművekről.

A kéthetente jelentkező Science Café szokatlan környezetben, az intézmény falain kívül népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

A 16 részes sorozat utolsó állomásaként „A hangtalan amperfaló: modern elektromos versenyautó fejlesztése a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Gépészmérnöki Tanszékén” címmel Mankovits Tamás egyetemi adjunktus tart előadást.

Időpont: 2014. június 11. szerda 15 óra

Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont, Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

A Debreceni Egyetem Műszaki Karának hallgatókból álló csapatai évek óta szállítják a szebbnél szebb eredményeket a magyarországi alternatív meghajtású járművek versenyeiről. A legújabb fejlesztésükön 36 mérnökhallgató és 9 oktató dolgozik.

- Nulláról működőképes, megbízható és versenyképes autót létrehozni óriási kihívás, amelyből a gépészmérnök hallgatók rengeteget profitálnak. Nemcsak gyakorlati ismereteiket bővítik, hanem a felmerülő műszaki problémák megoldásához a tudomány területére is kimerészkednek, amelynek eredményeképp számos tudományos diákköri munka születik – mondta az unideb.hu portálnak Mankovits Tamás.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában