Helyi közélet

2014.06.13. 08:15

Ugyanazon a kövön kopnak a bakancsok

Debrecen - A műveleti alegység osztrák és török katonákkal dolgozik együtt.

Debrecen - A műveleti alegység osztrák és török katonákkal dolgozik együtt.Mérföldkőhöz érkezett a kontingens, amely befejezte a felkészülést, és készen áll arra, hogy bármilyen katonai feladatot végrehajtson Bosznia-Hercegovina területén – jelentette ki Takács Attila ezredes, a Bocskai-dandár parancsnoka az EUFOR kontingens 15. váltásának elköszönő ünnepségén.

– Az egység jelentősége abban áll – fogalmazott –, hogy ha negatív folyamatok indulnának be az országban, és a helyzet eszkalálódna, akkor legyen reagálásra képes hadereje az Európai Unió műveleti parancsnokságának. Az ezredes hangsúlyozta: a kontingenst a helyzet alakulásának függvényében vetik be. Mint mondta, Boszniában jelenleg is feszült a hangulat, de nincs háborús műveleti helyzet. Ennek ellenére arra hívta fel a katonák figyelmét, hogy a látszólagos nyugalom ellenére ne feledjék, hogy etnikailag és vallásilag is sokszínű országba érkeznek.

HBN

A cikk folytatása a pénteki Naplóban olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában