Helyi közélet

2014.06.15. 14:49

Továbbra is „hűlt helyen” a festmények

Debrecen - Antal Péter: Ha zárt, kamerás helyen tárolták volna, tudnánk, hol vannak a képek.

Debrecen - Antal Péter: Ha zárt, kamerás helyen tárolták volna, tudnánk, hol vannak a képek.

– Raktározási célra alkalmatlannak nyilvánította a rendőrség azt a helyiséget, amelyből április közepén tűnt el két nagy értékű kép – tájékoztatta lapunkat dr. Antal Péter, az alkotások tulajdonosa. Mint mondta, a MODEM-ben végzett vizsgálat eredménye szerint a műtárgyraktár nem felel meg a kötelező biztonsági feltételeknek. A teherliftben úgy utaztatható műtárgy emeletek között, hogy azt a kamera előtt ülő nem látja – mondta a tulajdonos.

„Az Antal Pétertől beérkezett műtárgyakat is a Modem zárt, kamerákkal felszerelt, klimatizált műtárgyraktárában tárolták, elválasztva a tartós letét fix tárolórendszeren elhelyezett műveitől” – válaszolta kérdésünkre a gyűjtemény tulajdonosával 2006-ban szerződő debreceni önkormányzat.

– Ha ez egy jól felszerelt kamerás hely lenne, akkor most tudnánk, hogyan tűnt el Csontváry Kosztka Tivadar Éjszakai jelenet kápolnával és alakokkal című alkotása és Nemes Lampérth József Táj című tusrajza – reflektált a kölcsönadó, aki elmondta, a gyűjteménye egyik hosszú ideig a raktárban lévő darabján összezsugorodott a festék, illetve más műtárgyon egyéb károk keletkeztek. /3.

HBN–HABE

A teljes cikk a Napló szombati számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában