Helyi közélet

2014.06.25. 19:24

Sportrepülők lepik el Debrecen egét

Debrecen - Nagyszabású repülőtúra indul a cívisvárosból pénteken.

Debrecen - Nagyszabású repülőtúra indul a cívisvárosból pénteken.

A nagy hagyományra visszatekintő Csóka-Pipistrel csillagtúra már csütörtökön elkezdődik a résztvevők Debrecenbe érkezésével, majd pénteken indul a túra, ami egészen vasárnapig tart.

A nemzetközi sportrepülők találkozója egy több állomásos megmérettetés lesz, ahol összesen öt ország, Magyarország, Németország, Szlovákia, Lengyelország és Románia huszonöt versenyzője vág neki a nagyjából 1200–1300 km-es légi távnak. A cívisvárosból rajtoló, majd Békéscsabát, Szegedet, Jakabszállást, Szentkirályszabadját és Dunakeszit is érintő túra utolsó pontja az indulás helyszíne, azaz Debrecen.

Szélcsendben bíznak

Az esemény egyik szervezője, Halász Lajos szerint évekkel ezelőtt el sem tudták volna képzelni, hogy egyszer a fellegek közt úszva, szabadon „léphetik át” az országhatárokat. Az illetékes kiemelte, a kegyes és főként szélmentes időjárásban bíznak a szervezők. A szűk háromnapos eseményt érdekes előadások is színesítik, ahol többek között Ivo Boscarol, a Pipistrel cég vezetője mesél a könnyű testű repülőgépekről. A főszervező Csóka József évente két-három alkalommal, mindig más helyszínre „viszi” az eseményt.

HBN-DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában