Helyi közélet

2014.06.18. 19:15

Önismereti próba a vizsga

Debrecen - A szakember szerint a tanulást serkentő tabletták használata hosszabb távon visszaüt.

Debrecen - A szakember szerint a tanulást serkentő tabletták használata hosszabb távon visszaüt.Kötegekbe rendezett jegyzetek és könyvhegyek sorakoznak ezekben a napokban, hetekben az egyetemisták, főiskolások, illetve érettségizők asztalán. Noha a stressz nem ilyen kézzelfogható anyagiság, megléte sokaknak okoz komoly problémát. Ennek leküzdésében segít a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja.

– Jellemzően a vizsgaidőszak előtti hetekben ugrik meg az érdeklődők száma. Ilyenkor írják a zárthelyi dolgozatokat a hallgatók, és ha ezek összetorlódnak, könnyen időzavarba kerülhetnek – nyilatkozta érdeklődésünkre Berényi András, a központ vezetője. Azt mondta, teljesítési nehézségekkel, családi problémákkal és párkapcsolati konfliktusokkal is rendszeresen felkeresik őket. Hozzátette, ezek a gondok nem függetlenek egymástól. A teljesítési problémák ugyanis konfliktusokat is generálhatnak.

HBN

A cikk folytatása a Napló csütörtöki számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában