Helyi közélet

2014.06.25. 16:28

Nagy Otília Fresha-Art díjas festőművész kiállítása

Debrecen - Június 27-én, pénteken, 17 órakor nyílik Nagy Otília kecskeméti festőművész, a 2013. évi Fresh Art képző-, ipar- és fotóművészeti pályázat fődíjas alkotójának kiállítása a Belvárosi Galériában (Kossuth u. 1.).

Debrecen - Június 27-én, pénteken, 17 órakor nyílik Nagy Otília kecskeméti festőművész, a 2013. évi Fresh Art képző-, ipar- és fotóművészeti pályázat fődíjas alkotójának kiállítása a Belvárosi Galériában (Kossuth u. 1.).

A megjelenteket Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere, valamint Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere köszönti, a kiállítást Révi Norbert szobrászművész nyitja meg, közreműködik Jantyik Hanna és Cseri Gyöngyi fuvolán.

Nagy Otília így vall művészi hitvallásáról:

„A világhoz való viszonyomat igyekszem a képeken keresztül újraírni, megfejteni. Élethelyzetek, életterek, portrék, egyéni történetek vagy akár mitikus történetek sajátos megfogalmazásai tűnnek fel a munkáimon. Mégis legtöbbször a természeti látványból kiinduló kompozíciók megalkotása a jellemző munkásságomra. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar DLA képzésén folytatott festészeti programtervezetemnek is ez volt a fő vezérvonala 2008 – 2011 között. Az alkotásokra vonatkozó, indíttatást nyújtó idea a táj idillikus mozdulatlan közege, kimeríthetetlen szépsége. Azok a benyomások, melyek hordozzák az élő természet jelenségvilágának komplex dinamikus ritmusát az érzékszervi – és azon túli – érzékelés minden egyes csatornáján keresztül közvetlenül áramlanak egymást gazdagítva. A szabadban történő alkotás előnye, hogy az abszolút jelenlét intenzitását hordozza. Az alkotó számára a cél, hogy szemlélődése során helyreállítsa a táj ’hatalmát’, a helyből kisugárzó szellemet (genius loci). A teljes ráhangolódás során a ’képmás’ megelevenedik, azaz hordozza – a térben és időben lehetőségként feltárulkozott – örök jelentést.”

A kiállítás július 25-ig tart nyitva, megtekinthető hétköznapokon 10-18 óráig.

- Debreceni Művelődési Központ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában